Kérjük támogasson minket adója 1%-val 2022-ben!

Halmai Attiláné bemutatkozó

Halmai Attiláné Marica vezetőségi tag
(oligofrénpedagógia szakos gyógypedagógus, szakvizsgázott pedagógus, okleveles gyógypedagógus gyógypedagógiai terápia szakirányon).

Több évtizedes pályafutásom során a gyógypedagógia számos területén dolgoztam: hallássérültek óvodájában, tanulásban akadályozottak, értelmi akadályozottak általános iskolájában, illetve utazó gyógypedagógusként integrált nevelésben részesülő autista gyermekek fejlesztésében is részt vettem. 

Az évek során sok olyan családdal kerültem kapcsolatban, akik autista gyermekeket, fiatalokat nevelnek. Ismerem gondjaikat, tudom, hogy milyen nehézségekkel kell megküzdeniük a mindennapokban.

Ahhoz, hogy megfelelő ismeretekkel, szaktudással, kompetenciákkal rendelkezzek folyamatosan tanultam, képeztem magamat az autizmus területén.

Fontos azt is látni, hogy nem elég a terápia, a segítségnyújtás soha nem állhat csupán annyiból, hogy fejlesztést biztosítunk az érintett személynek. Vele és családjával szoros együttműködésben, és együttgondolkodásban kell kialakítani a társadalomba való integrációt, az egyenlő esélyt.

A család és az autizmussal foglalkozó szakemberek erőfeszítése ehhez kevés, akkor fogunk változást elérni, akkor lesz ez a társadalom befogadásra képes, ha a szakemberek, szülők, érintettek, döntéshozók és a széles társadalom kitartó együttműködésben tudja képviselni az elfogadás, és a megértés fontosságát. Többek között azért is vállalkoztam arra a feladatra, hogy segítek az érintetteknek ebben a nehéz munkában.

Az egyesület munkájában alapító tagként a kezdetektől fogva részt veszek.