Kérjük támogasson minket adója 1%-val!

Autizmus világnapja 2020

Az Autizmus Világnapja – séta helyett kisfilmmel hívják fel a figyelmet az autizmus spektrumzavarra Sopronban

"Teljesen átírta a jelenlegi egészségügyi helyzet az Autizmus Világnapjának idei soproni programjait, de ennek ellenére nem maradunk figyelemfelhívó akció nélkül. Egy kisfilm látott napvilágot a szervező Autitok Egyesülettől és természetesen Sopron jelképe is megkapja a világnaphoz dukáló kék díszkivilágítást."

  • Az április 2-i világnapon már hagyománnyá vált ’Kék séta’ helyett egy kisfilmet készítettünk, amiben köszöntjük az autizmussal élőket – tudtuk meg Kállai Anikótól, az Autitok Egyesület elnökétől. – Filmünk az eddigi programsorozatot követi tematikájában: dr. Farkas Ciprián polgármester mondja el benne először köszöntő szavait, majd egyik fő támogatónk (IMS Connector System) kap szerepet, illetve egyesületünk részéről Csuka Mónika és kisfia Nussher Norbert énekel egy szívhez szóló dalt – mondta Kállai Anikó, aki hozzátette: az önkormányzat idén is biztosította őket arról, hogy kék díszkivilágítást fog kapni a Tűztorony csütörtökön este. Az elnök kiemelte: szintén az önkormányzatnak köszönhetően már a Széchenyi téren lévő helységben tudják az egyesület ügyeit intézni.

Kállai Anikó hangsúlyozta: több tervezett programot egy későbbi időpontban valósítanak meg, így egy autizmussal élők és családjuk hétköznapjairól szóló fotókiállítást és figyelemfelhívó aerobic órát is tartanak majd, reményeik szerint minél hamarabb.

Az egyesület bővelkedik programtervekben a jövőre nézve is,  - bár több eseményük meghiúsult a koronavírus-járvány miatt - terveik szerint 12 óvodában tartanak érzékenyítő előadásokat, három intézményben már meg is történtek ezek a prezentációk.

Az autizmus spektrumzavarral élők helyzetét elemezve Kállai Anikó megosztotta velünk azt is, hogy a  bezártság és a gyerekek foglalkoztatása nehéz feladat, minden az interneten keresztül történik. Az autizmussal élők azonban nem hagyják egymást egyedül ebben a rendkívüli helyzetben, számíthatnak a közösség tagjai a segítségre."

Forrás: sopronmedia.hu
Videó készítője: Drystan Gogh

Keresés a blogban

Esemény naptár

február 2021
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28