Kérjük támogasson minket adója 1%-val 2024-ben!

Rólunk

2015-ben szülők, pedagógusok maroknyi kis csapata azzal a céllal hozta létre az Autitok Szülőklubot, hogy havonta tematikus előadásokon, beszélgetéseken találkozhassanak az érintettek. Az autizmus olyan állapot, mely egész életen át tart, és tünetei két fő területen mutatkoznak: szociális-kommunikáció zavar, illetve rugalmas viselkedés-szervezés zavara. Ez az állapot Magyarországon közel 100 000 embert és családjait érinti.

Az egyre bővülő létszámú szülőklub 2017-ben alakult át egyesületté, melynek célja továbbra is az autizmusban érintett családok támogatása, segítése, érdekvédelme, valamint tanácsadás, információszolgáltatás, szemléletformálás, érzékenyítés, az autista személyek társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése.

Fontos feladatunknak tekintjük az együttműködést a nevelési-oktatási, egészségügyi és szociális intézményekkel, az autista gyermekekkel, fiatalokkal foglalkozó szakemberekkel. 
Tevékenységeink: szülőtalálkozók, tematikus napok, rendezvények, szülő-szakember összejövetelek, szabadidős programok, kézműves foglalkozások, játszóházak szervezése, szakkönyvtár működtetése, információs kiadványok készítése.

Az Egyesület céljai


Pervazív zavarral illetve egyéb magatartás, viselkedés és szociális problémákkal küzdő gyermekek, fiatalok és családjaik, valamint a velük foglalkozó szakemberek támogatása.

A fentiekben részletezett társadalmi csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, életminőségük javítása.

Csapatunk

Az Autitok Egyesület vezetésével kapcsolatos feladatokat három tagú Elnökség látja el
(a részletes bemutatkozókat a képekre kattintva éri el)

Kállai Anikó

Kállai Anikó

Elnök


Halmai Attiláné

Halmai Attiláné

Elnökségi tag


Saáryné Takács Ildikó

Saáryné Takács Ildikó

Elnökségi tag


Támogatóink

Akikkel már dolgoztunk együtt...